AGP Group

Описание

„МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СГРАДА – ЖИЛИЩА, ОФИС, магазини, подземен ПАРКИНГ. Сградата се намира в гр. София, в непосредствена близост до  "Скай Сити мол" и има следните показатели:
● ЗП=762.68 м2
● РЗП=7 142.74м2 (КИНТ=3)
● Подземни паркоместа 41 бр.

Строежът е от трета категория (В) по ЗУТ.   

Сградата е проектирана в УПИ XIV, кв.95в, м.”Христо Смирненски-Слатина“ въз основа на издадена от ДАГ виза за проектиране и задание от инвеститора. УПИ XIV се намира в непосредствена близост до ул.“Коста Лулчев“ и МОЛ „Скай Сити Център“, oбщ.Слатина.
Сградата е с височина седем етажа и терасовиден осми етаж, с максимална кота корниз 26,00 м.

Подходът към подземните гаражи на сградата е от улицата от североизток, през рампа. Към вътрешния двор има подход за паркиране на 3 автомобила и пешеходен достъп до обекти в сградата. Сградата е разделена на две секции – ‘А’ и ‘Б’, като всяка секция е със самостоятелен вход и комуникация. Секция 'А' е жилищна с апартаменти, секция 'Б' е общежитие. В подземното ниво са предвидени 41 паркоместа със съответните зони за маневриране, мазета за жилищната секция, абонатна за топлофикацията на сградата и трафопост. На терена са разположени допълнителни 3 паркоместа. Общо за сградата местата за паркиране са 44 и обезпечават 1 офис, 2 магазина, 1 зъболекарска клиника, 1 кафене, 27 апартамента и 23 единици за обитаване към общежитието. Подземният гараж е разделен от стълбищата на двете секции с противопожарно преддверие и противопожарни врати. За цялото подземно ниво е предвидена пожароизвестителна инсталация.

Магазините, зъболекарската клиника, входа за офиса и кафенето са разположени на нивото на терена, с лице към улицата и/или дъното на парцела и самостоятелни входове. Входът за жилищата на секция е от югоизток. Входът за общежитието на секция ‘Б’ е от североизток. Вторият етаж на сградата е зает от еднопространствен офис със самостоятелен достъп – асансьор и стълба от първо ниво. Асансьорът има връзка и с подземното ниво. Кафенето е предвидено да обслужва общежитието но има също така и външен достъп и тераса с градина на терена. За комуникация в сградата са предвидени два асансьора и стълбища, отделени в самостоятелни клетки от останалите зони на сградата.

Жилищните нива са пет и едно терасовидно ниво, с преобладаващо тристайни апартаменти в жилищната част и едностайни в зоната на общежитието. Част от складовете за жилищата са предвидени на сутеренното ниво. В някои от жилищата са предвидени складове. Сградата има терасовиден етаж (ниво 8) в който има 2 многостайни апартамента.        

Конструкцията на сградата е стоманобетонна, скелетна, безгредова, външните стени са тухлени с топлоизолация и конструкционна мазилка или облицовка. Дограмата ще бъде алуминиева със стъклопакет. Парапетите по сградата са с височина 1,05 м- 1,10 м изпълнени от прахово боядисани стоманени профили. Всички цветове и материали по сградата са по детайл на проектанта. Главното ел.табло за всяка секция е обособено в самостоятелна ниша близо до входовете с външен достъп, разположени на първо ниво близо до входа и охраната на сградата. Отоплението на сградата е централно.

Срок за изпълнение: Декември 2012

Предаване в степен на завършеноест:  на шпакловка, замазка и на тапи